toshiba airconditioning.

Welke vragen over Toshiba Airconditioning van Dijk’s in de regio Venlo worden het meest gesteld? Hieronder een overzicht met de antwoorden.

Veelgestelde vragen over Toshiba airconditioning.

Dat een airconditioner in huis of op de werkplek voor een comfortabele temperatuur zorgt is bekend. Toch is er ook nog veel niet bekend over airconditioning, bijvoorbeeld dat een airconditioner ook een warmtepomp is waarmee je energiezuinig kan verwarmen.

Er bestaan er nog hardnekkige misverstanden over airconditioning, ziek worden door de airco bijvoorbeeld is zo’n fabel. Hieronder een selectie van de meestgestelde vragen over airconditioning.

Heb je een vraag die hier niet bij staat of wil je meer informatie? Neem dan contact op met een erkende TOSHIBA installateur om je vrijblijvend te laten informeren over de mogelijkheden voor jouw persoonlijke situatie.

 • Kan airconditioning nog meer dan koude lucht uitblazen?
 • Maken airco’s lawaai?
 • Kan je ziek worden van airconditioning?
 • Is airconditioning duur?
 • Airco’s gebruiken toch heel veel elektriciteit?
 • Is de bediening begrijpelijk of zit ik straks met 100 knopjes en functies waar ik niks mee kan?
 • Kan ik subsidie krijgen?
 • Moet ik de ramen en deuren dicht houden als de airconditioning aan is?
 • Is het toegepaste koudemiddel in mijn airconditioning installatie gevaarlijk?
 • Moet ik bij vernieuwing zowel het binnendeel als het buitendeel laten vervangen?
 • Hoe vaak moet ik de filters vervangen of schoonmaken?
 • Wat is de gemiddelde levensduur van een installatie?
 • Wat is R32?

Kan airconditioning nog meer dan koude lucht uitblazen?

Ja. Een TOSHIBA airconditioner zuivert en ontvochtigt bijvoorbeeld de lucht. Maar belangrijker nog om te weten is dat een moderne airconditioner ook prima in staat is om te verwarmen. Omdat dat gebeurd met warmte uit de buitenlucht is dat een heel duurzame manier van verwarmen die ook nog eens een fikse besparing op de gasrekening oplevert!

Maken airco’s lawaai?

Airconditioners maken altijd wat geluid, net zoals elk elektrisch apparaat in huis. De systemen van TOSHIBA zijn heel stil terwijl ze zorgen voor een perfect binnenklimaat, natuurlijk produceren ze op de hoogste stand meer geluid maar dat is altijd een tijdelijke situatie. Is de gevraagde temperatuur bereikt? Dan schakelt de airco automatisch over naar een lagere en dus stillere stand. Binnen produceert een airco in het gunstigste geval zelfs niet meer dan maar 20dB aan geluid! Dat is bijna onhoorbaar, vergelijkbaar met het geluid van ritselende blaadjes of gefluister.

Kan je ziek worden van airconditioning?

Nee. Een airconditioner koelt en droogt de lucht, daar kan je niet ziek van worden. Sterker nog; een airco trekt o.a. pollen uit de lucht, voor bijvoorbeeld hooikoortspatiënten is het dus zelfs (letterlijk) een verademing. Van belang is wel dat de installatie goed onderhouden wordt zodat alles naar behoren werkt, dat geldt ook voor je CV-ketel of de auto.

Is airconditioning duur?

De aanschaf en installatie van airconditioning kost geld, net als de aanschaf van andere apparaten. Maar door de levensduur van 12 tot 15 jaar is de afschrijving klein, tel daarbij de besparing op stookkosten op en dan is het de investering dubbel en dwars waard. Voor bedrijven bestaat de mogelijkheid om subsidie te krijgen voor de aanschaf van een airconditioner. Meer info hierover is hier te vinden.

Airco’s gebruiken toch heel veel elektriciteit?

Alle elektrische apparaten gebruiken natuurlijk energie, airco’s dus ook. Maar airconditioners van TOSHIBA scoren wél zeer hoog als het om energie-efficiëntie gaat. En ze zijn uitgerust met de laatste nieuwe technisch innovaties op het gebied van laag energieverbruik.

Is de bediening begrijpelijk of zit ik straks met 100 knopjes en functies waar ik niks mee kan?

Er zijn veel verschillende manieren om je airco te bedienen. Van vrij eenvoudig tot complexe protocollen. De standaard meegeleverde bedieningen zijn altijd voorzien van duidelijk leesbare toetsen en een verlicht lcd-scherm waarop je eenvoudig af kunt lezen wat de status van je airconditioner is. Elke bediening beschikt daarnaast over een duidelijke gebruiksaanwijzing.

Kan ik subsidie krijgen?

Er waren in 2019 twee subsidieregelingen van kracht waarvan er één ook toegankelijk was voor particuliere gebruikers. De zakelijke subsidie betreft de EIA – Energie Investeringsaftrek – en is een fiscale regeling voor ondernemers die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en de toepassing van duurzame energie. Een andere subsidieregeling, de ISDE, is beschikbaar bij de aanschaf van een warmtepompsysteem voor verwarming en warm water zoals de TOSHIBA Estia warmtepomp. Een erkend installateur kan je meer vertellen over de subsidieregelingen, informatie is ook te vinden op de webiste van de RVO.

Moet ik de ramen en deuren dicht houden als de airconditioning aan is?

Ramen en deuren dichthouden is niet strikt noodzakelijk maar je kunt je natuurlijk afvragen of het wenselijk is om deuren en ramen open te zetten als de airconditioner aan is, zeker als de buitentemperatuur (sterk) afwijkt van wat je binnen wil. Het energie-verbruik gaat omhoog en het bereiken van de gewenste temperatuur duurt langer. Als de verwarming aan is zetten we de buitendeur ook niet open. Ventilatie blijft in alle gevallen noodzakelijk.

Is het toegepaste koudemiddel in mijn airconditioning installatie gevaarlijk?

Nee. TOSHIBA past al sinds geruime tijd geen schadelijke koudemiddelen meer toe en is zelfs bijna volledig overgestapt op het nog milieuvriendelijkere koudemiddel R32. Voor installatie dient de installateur wel bevoegd te zijn middels een F-gassen certificering zodat je zeker weet dat de installatie volgens de wettelijk voorgeschreven veiligheidsvoorschriften wordt uitgevoerd.

Moet ik bij vernieuwing zowel het binnendeel als het buitendeel laten vervangen?

Ja. De combinatie binnendeel/buitendeel bepaalt namelijk de capaciteit en het energieverbruik. Bovendien geeft een door de fabrikant ontworpen combinatie gewoon het beste resultaat én recht op garantie.

Hoe vaak moet ik de filters vervangen of schoonmaken?

Als de installatie dagelijks in gebruik is is het advies de filters 4 x per jaar te reinigen. Het is niet moeilijk; een vervuild filter kan worden uitgezogen met een stofzuiger of in sommige gevallen worden uitgewassen. Tijdens het jaarlijks onderhoud van de airconditioner zal een TOSHIBA-vakinstallateur de filter ook controleren en zonodig vervangen.

Wat is de gemiddelde levensduur van een installatie?

Diverse factoren spelen een rol bij de levensduur van een airconditioner maar de vuistregel is dat bij gemiddeld gebruik en regelmatig en goed uitgevoerd onderhoud de installatie zeker 12 tot 15 jaar mee moet kunnen.

Wat is R32?

Een airconditioningsysteem gebruikt koudemiddel om te koelen, dit koudemiddel is een zogenaamd F-gas. Schadelijke F-gassen worden in het kader van vermindering van CO2 uitstoot en het tegengaan van klimaatverandering steeds meer uitgebannen. Voor het koudemiddel in airconditioners wordt daarom gefaseerd de overstap gemaakt op een milieuvriendelijkere variant; R32.

Een groot gedeelte van de TOSHIBA systemen zijn inmiddels voorzien van dit R32 koudemiddel. Daar merkt u als gebruiker niets van, het milieu echter wel. Met het toepassen van R32 wordt namelijk een start gemaakt met het uitbannen van gassen met een hoog Global Warming Potential.

Uiteindelijk zal voor steeds meer airconditioningsystemen de overstap gemaakt worden.

GEMAKKELIJK EN SNEL EEN OFFERTE.

Als u interesse heeft in een Airconditioning van Toshiba kunt u even bellen naar Dijk's/Toshiba Airco... of het formuliertje invullen en verzenden.

Dan nemen we contact met u op voor een afspraak en komt er gratis én vrijblijvend een deskundige adviseur naar u toe om ter plaatse te kijken naar de mogelijkheden en de beste wijze van installatie.

Hij verzamelt alle gegevens en verwerkt deze ter plaatse waarna u meteen de offerte in uw mail ontvangt!

Géén verrassingen! Onmiddelijk én duidelijk een prijs voor een deskundige installatie van een hoogwaardige Toshiba Airco.

Technisch & Esthetisch.

Wij hechten er enorm veel waarde aan dat uw nieuwe Toshiba Airconditioning tot in lengte van jaren een prettig klimaat combineert met een passende plek in uw interieur.

Technisch gezien is de werking van een Toshiba Airco superieur, een laag energiegebruik gaat hand in hand met een geruisloze werking. Daarover zullen we het samen snel eens zijn!

Maar het esthetische deel, de plaatsing van binnen- en buitendeel, het leggen van leidingen en kabelgoten... dat moet u samen met ons tijdens een afspraak goed bekijken. En liefst met alle betrokkenen die in de toekomst de ruimte gebruiken. Dan werken we samen naar een installatie die technisch én esthetisch het beste presteert!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Airconditioning werkgebied in Noord-Limburg & Brabant.

Hieronder een menu met alle plaatsen in Noord-Limburg en Brabant waar Dijk's Toshiba-Airco airconditioning heeft geïnstalleerd!
We blijven ongeveer binnen een straal van 50 kilometer rond Venlo / Maasbree.

×

Dijk's - Toshiba Airco

× Stuur ons een appje!